Uitleg over kerntrekken en hoe te voorkomen? Bekijk ons YouTube video hier

Inbraakmethodes, welke zijn er en hoe te voorkomen?

Openbreken van deur of raam Met een breekijzer of schroevendraaier. Voorkomen door: Goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen te plaatsen. Gaatjesboormethode Onder het slot wordt een gat geboord. Vervolgens wordt met behulp van een geprepareerd voorwerp de sleutel, die de bewoners in het slot hebben laten zitten, omgedraaid. Voorkomen door: raamboompjes plaatsen die met een sleutel afsluitbaar zijn, en deze ook consequent afsluiten. Sleuteltjes uit de sloten verwijderen! Flipperen Met een bankpasje wordt aan de buitenkant de sleuf van het slot terug gedrukt. Voorkomen door: de deur altijd op slot te draaien, of een secustrip te (laten) plaatsen. Hengelen Met een stuk ijzer wordt door de brievenbus aan de deurklink gehengeld. Voorkomen door: de deur op slot te draaien en eventueel een brievenzak of brievenbus afschermer te plaatsen. De Bulgaarse methode Een cilinder die uit het slot steekt, wordt met een tang afgebroken. Voorkomen door: veiligheidsbeslag te plaatsen waardoor de cilinder maximaal 3 mm uitsteekt. Inbraak via bovenlichtjes Bovenlichtjes zijn de kleine raampjes veelal boven een ander (draai)raam. Voorkomen door: hang- en sluitwerk volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen te plaatsen. Een barrièrestang is vaak praktisch, omdat u dan het raam open kunt laten staan als u weggaat. Zorg er wel voor dat de maximale opening minder dan 15 cm is. Ingooien ruit Inbrekers gooien met een steen (of ander zwaar voorwerp) een ruit in Voorkomen door: waardevolle spullen uit het zicht te halen, zodat een dader minder aanleiding ziet een steen door een ruit te gooien. Fysiek is deze methode natuurlijk moeilijk tegen te gaan. Kerntrekken Een cilinder wordt uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en mechanisch druk op te bouwen (zie de video onderaan deze pagina). Voorkomen door: het plaatsen van veiligheidsbeslag SKG drie sterren ® met kerntrekbeveiliging of een cilinder SKG drie sterren ®. De babbeltruc Personen proberen door middel van een smoes het huis binnen te komen Voorkomen door: niet zomaar iemand binnen te laten en eventueel een stevige kierstandhouder voorzien van SKG-vinkje op de deur te plaatsen. Insluipen Inbrekers maken gebruik van een openstaande deur of raam Voorkomen door: altijd deuren en ramen te sluiten en sleutels uit de sloten te halen en uit het zicht op te bergen.
Vragen? Neem contact met ons op! Telefoonnummer: 06 - 285 285 13 Email: info@tegeninbraak.nl Bedrijven: zakelijk@tegeninbraak.nl
© 2021 Tegen Inbraak - KvK 54.99.55.66 - BTW NL002046145B24 - Disclaimer - Algemene Voorwaarden Dienstverlening
Uitleg over kerntrekken en hoe te voorkomen? Bekijk ons YouTube video hier

Inbraakmethodes, welke zijn er en hoe te

voorkomen?

Openbreken van deur of raam Met een breekijzer of schroevendraaier. Voorkomen door: Goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen te plaatsen. Gaatjesboormethode Onder het slot wordt een gat geboord. Vervolgens wordt met behulp van een geprepareerd voorwerp de sleutel, die de bewoners in het slot hebben laten zitten, omgedraaid. Voorkomen door: raamboompjes plaatsen die met een sleutel afsluitbaar zijn, en deze ook consequent afsluiten. Sleuteltjes uit de sloten verwijderen! Flipperen Met een bankpasje wordt aan de buitenkant de sleuf van het slot terug gedrukt. Voorkomen door: de deur altijd op slot te draaien, of een secustrip te (laten) plaatsen. Hengelen Met een stuk ijzer wordt door de brievenbus aan de deurklink gehengeld. Voorkomen door: de deur op slot te draaien en eventueel een brievenzak of brievenbus afschermer te plaatsen. De Bulgaarse methode Een cilinder die uit het slot steekt, wordt met een tang afgebroken. Voorkomen door: veiligheidsbeslag te plaatsen waardoor de cilinder maximaal 3 mm uitsteekt. Inbraak via bovenlichtjes Bovenlichtjes zijn de kleine raampjes veelal boven een ander (draai)raam. Voorkomen door: hang- en sluitwerk volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen te plaatsen. Een barrièrestang is vaak praktisch, omdat u dan het raam open kunt laten staan als u weggaat. Zorg er wel voor dat de maximale opening minder dan 15 cm is. Ingooien ruit Inbrekers gooien met een steen (of ander zwaar voorwerp) een ruit in Voorkomen door: waardevolle spullen uit het zicht te halen, zodat een dader minder aanleiding ziet een steen door een ruit te gooien. Fysiek is deze methode natuurlijk moeilijk tegen te gaan. Kerntrekken Een cilinder wordt uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en mechanisch druk op te bouwen (zie de video onderaan deze pagina). Voorkomen door: het plaatsen van veiligheidsbeslag SKG drie sterren ® met kerntrekbeveiliging of een cilinder SKG drie sterren ®. De babbeltruc Personen proberen door middel van een smoes het huis binnen te komen Voorkomen door: niet zomaar iemand binnen te laten en eventueel een stevige kierstandhouder voorzien van SKG- vinkje op de deur te plaatsen. Insluipen Inbrekers maken gebruik van een openstaande deur of raam Voorkomen door: altijd deuren en ramen te sluiten en sleutels uit de sloten te halen en uit het zicht op te bergen.
© 2021 Tegen Inbraak - KvK 54.99.55.66 - BTW NL002046145B24 - Disclaimer - Algemene Voorwaarden Dienstverlening