© 2020 Tegen Inbraak - KvK 54.99.55.66 - BTW NL002046145B24 Links - Disclaimer - Algemene Voorwaarden Dienstverlening
Tegen Inbraak - Inbraakbeveiliging

Maatregelen

Sluit alle vensters en buitendeuren altijd af, ook al ben je maar even weg. Sluit steeds het hek af met een slot. De inbreker wordt verplicht om over het hek te klimmen en het wordt zo moeilijker om met de eventuele buit weg te vluchten. Verwijder steeds de sleutels van ramen en deuren. Laat de sleutels niet rondslingeren en leg ze op een plaats waar ze van buitenaf niet gezien kunnen worden. Bevestig geen labels met uw naam en adres aan de sleutelhanger. Leg nooit sleutels op voorzienbare plaatsen zoals onder de mat, in de bloembak. Denk eraan dat de achterzijde van uw woning kwetsbaarder is dan de voorkant. Geef uw woning een bewoonde indruk. Licht steeds uw buren, familie in als u voor een lange periode weggaat. Vraag de politie om tijdens uw afwezigheid toezicht te houden op uw woning. Hang nooit briefjes van afwezigheid op de deur. Spreek op het antwoordapparaat nooit over een periode van afwezigheid. Vraag een vertrouwenspersoon om de brievenbus leeg te maken, regelmatig de rolluiken op en neer te laten of het gras te maaien. Let erop dat de vuilniszakken niet ettelijke dagen voor de ophaling op de stoep geplaatst worden. Laat bij afwezigheid, indien mogelijk, uw telefoon oproepen doorschakelen naar een ander toestel. Zorg steeds voor evenveel verlichting als wanneer u thuis zou zijn. Een leeslamp is onvoldoende, iedereen weet immers dat men dit aanlaat om een bewoonde indruk te geven. Een tijdschakelaar kan een oplossing bieden, plaats hem regelmatig in een ander lokaal en verander de tijdsinstellingen. Voorkom dat struiken,planten,bomen of schuttingen het zicht op belangrijke gevelopening van uw woning belemmeren. Dergelijke inrichtingen verhogen wel uw privacy maar zorgen er anderzijds voor dat de inbreker ongezien te werk kan gaan. Regelmatig insnoeien is de boodschap. Plaats attractieve goederen zoals hifi, TV etc, buiten het zicht van vreemden. Sluit de gordijnen, vooral ‘s avonds. Zet de verpakking van bv. uw gloednieuwe computer niet bij het huisvuil, dit trekt immers de aandacht. Verscheur de verpakking.

Help de inbreker niet!

Laat geen ladders en ander materiaal achter in de tuin. Sluit tuinhuisje en bergingen af Bewaar uw gereedschap in de woning. Verberg uw waardevolle goederen Vermijd zoveel mogelijk de aanwezigheid van waardevolle goederen. Bewaar juwelen, bankkaarten, etc nooit samen, verspreid ze over de woning op niet voorspelbaar plaatsen. Gebruik een safe indien mogelijk (thuis of op de bank).

Merk en registreer uw goederen!

Registreer de serienummers en typische kenmerken van waardevolle voorwerpen, elektronisch materiaal. Leg een lijst aan en bewaar deze zorgvuldig. Het merken maakt goederen minder aantrekkelijk, vergemakkelijkt de aangifte, het terugvinden en de teruggave. Voor het downloaden van een meterkast of een registratiekaart klikt u op één van de onderstaande linken welke voor u van toepassing is. Vul deze vervolgens in en druk deze af en bewaar uw meterkastkaart in uw meterkast en uw registratiekaart op een veilige plek in uw woning (niet in uw kluis!).

Meterkastkaart politie

Registratiekaart politie

Op vakantie? Licht de buren in!